Zöldhulladék – Zöldhulladék elszállítás

5 lehetőség a zöldhulladék eltüntetésére!

Az első napsütéses nappalok alkalmával a legtöbben belegondolunk abba, hogy miként alakítjuk majd a kertet a tavaszi hónapokban. A tavasz egyre többek figyelmét hívja fel arra, hogy a kertépítés és kertgondozás bizony hamarosan aktuálissá válik. Mindannyian szeretnénk, ha az otthonunkat övező környezet maximálisan szolgálná igényeinket a kora tavasztól késő őszig terjedő időszakban. A kerti munkáink során jelentős mennyiségű kerti zöldhulladék keletkezhet. Ehhez szeretnénk egy kis útmutatót adni, miként tudnak megszabadulni tőle, milyen lehetőségek közül választhatnak. Elöljáróban felhínám a lakosság figyelmét, hogy a kerti zöldhulladék égetése Budapest területén TILOS! Vannak még nagyvárosok és települések ahol szintén nem szabad égetni, ezért mindenképpen tájékozódjanak az égetés előtt. Amennyiben a tilalom ellenére is tűzet gyújtunk és ezt valaki bejelenti 20000 Ft-os helyszíni bírságra számíthatunk, ha elismerjük a vétséget. Megpróbálhatunk mást mondani, de ha egyértelműen bizonyítható a szándékos tűzgyújtás 60000 Ft-os bírság is lehet belőle. Inkább válasszunk az alábbi 5 lehetőség közül, ezáltal óvjuk környezetünket is valamint gyermekeink jövőjét is!

Hogyan szabadulhatunk meg a kertünkben keletkezett zöldhulladéktól?

 1. Komposztálás házilag

 2. FKF zöldhulladék zsák

 3. Zöldhulladék lerakóba történő saját kezű szállítás

 4. Zöldhulladék konténer

 5. Zöldhulladék elszállítás

Komposztálás házilag

A komposztálás házilag nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Első lépésként szerezzünk be egy erre a célra készített komposztáló edényt vagy házilag is készíthetünk. A tapasztalataink szerint a legjobb választás a műanyagból készült komposztáló edény vagy a műanyag kaloda. Ezután kezdhetjük meg a komposztálónk feltöltését a keletkező hulladékokkal úgy, hogy a fontos szabályokat betartjuk. Mit, hogyan, miért. A komposztálásról elég sok irodalmat olvashatunk az interneten is. Milyen lépéseket kell elvégezni, mit tehetünk a komposztálóba stb. A weboldalunkon is olvashat bővebben a komposztálás házilag menü pont alatt.

FKF zöldhulladék zsák

Kis mennyiségű zöld hulladék elszállítására tökéletes megoldást nyújt számunkra. A frissen vágott fű, apró kerti növények, darabolt zöld hulladék helyezhető el benne kényelmesen. A nagyobb méretű ágak, bokrok, futó növények, szúrós növények csak hosszadalmas és fáradságos munkával rakhatók a zsákba. A zsákok lebomló műanyagból készülnek ezért nem valami erősek így nem tömhetők meg igazán. Egyik telefonbeszélgetés alkalmával egy mérges ügyfél ecsetelte, hogy milyen rossz minőségű a zöldhulladékos zsák, szinte már a csomagolásban lebomlik. Az fkf-es zöldhulladék zsák ára 235 ft körül mozog, ami 100 liter űrtartalmú. Az ára függ a beszerzés helyétől is, ezért nem ritka a 300-360 Ft közötti ár sem. Könnyű kiszámolni, hogy 1 m3 zöldhulladék elszállítása ideális esetben 2350 ft-ba kerül, ha mindent saját magunk csinálunk. A rosszabbik esetet nézzük 3000-3600 Ft/m³ áron tudunk megválni tőle.

Ez már mind nem igaz, ha a kertészt kérjük meg a keletkezett zöldhulladék felaprítására vagy a ház gondnokát, esetlegesen a ház takarítóját vagy a saját drága időnket áldozzuk rá. Ugyan is minden esetben számolni kell a felaprítás és zsákolás költségével is, mivel senki nem dolgozik ingyen. Így már nem is olcsó megoldás nagyobb mennyiségű zöldhulladék esetén. Tavaszi és őszi metszéskor, kertrendezéskor, elhanyagolt kertek tisztításakor nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik és ilyenkor jön a nagy fejtörés, mi is legyen vele.

Mi is legyen? Megéri a zsákos szállítást választani?

Összegezve maximum 2-2.5 m3 mennyiségű apró zöldhulladék elszállításáig éri meg a zöldhulladék zsák használata. Sajnos meg kell említeni az e fajta szállítási módnak a hátrányát is, hogy hetekig is az utcán bűzölöghet a zsákokban a zöldhulladékunk. Számos esetben panaszkodnak az ügyfelek a szállításra is, hogy most ment el a zöldhulladékos autó, de a zsákok ott maradtak, pedig ők előre kifizették már a zöldhulladék elszállítási szolgáltatást. Jön a másik nagy okoságuk, hogy tuja, örökzöld, dió zöldhulladék nem kerülhet a zsákba. Erre hívja fel a szolgáltató a zsák használóját weboldalán és írásos tájékoztatójában.

Zöldhulladék saját beszállítása komposztáló telepre

Lehetőségünk van a keletkezett kerti hulladékot saját kezűleg is beszállítani a legközelebbi hulladéklerakóba. Sok esetben a lakosok nem rendelkeznek kisteherautóval vagy utánfutóval sem. Amennyiben kölcsönözniük kell megfelelő szállító eszközt, akkor már nem biztos, hogy ez is jó választásnak bizonyul. Saját kezű beszállításkor nem kell rendelkeznie a hulladék tulajdonosának hulladék szállítási engedéllyel nem úgy mint a következő lehetőségeknél.

Zöldhulladék konténer

Zöldhulladék konténer elszállítási díjak igen magasak Budapesten és Pest megyében. Átlagosan bruttó 5200 – 5900 ft/m3 áron szállítanak a konténeres cégek, de ettől vannak még drágábbak is, nem is kicsit.

Miért hátrányos a zöldhulladék konténer rendelése?

Sok esetben az ügyfelek rosszul határozzák meg a zöldhulladék mennyiségét, legtöbbször alul becsülik. Ez valamilyen szinten érthető is, nem mindennapos ez életükben a zöldhulladék halom becslése. A konténer rendelésnél előre fixen ki kell fizetni a megrendelt 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 m3-es konténer díját, akkor is ha kevesebbet rakunk bele. Meg kell említeni azt is, ha több hulladékunk keletkezett, mint amit kalkuláltunk, rendelhetünk egy másik konténert, ami így már többszörösen megdrágítja a zöldhulladék elszállítását. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy nekünk kell a konténert megpakolnunk vagy fizetünk valakinek érte. Mivel nem vagyunk gyakorlott rakodók, feltételezhetően nem tudunk akkora mennyiséget bele tenni a konténerbe, mint aki ezzel foglalkozik nap mint nap. Hátrányai között az is megemlíthető, hogy a nagy méretű autók sok utcában el sem férnek valamint a kertekbe se tudnak beállni, így nagyobb erőfeszítést igénnyel a hulladék berakása a konténerbe. Ezért valószínűleg az 5. lehetőséget fogjuk választani.

Tudni illik, hogy a konténeres szállítás és teherautós szállítás során a hulladék birtokosának meg kell győződnie arról, hogy a szállító rendelkezik-e hulladék gyűjtési és szállítási engedéllyel. Minden szállító járművön kötelezően ott kell lennie az érvényes engedély másolatának. Sok kellemetlenségtől menthetjük meg magunkat, ha olyan szállítót választunk aki rendelkezik érvényes hulladék szállítási engedéllyel. Példaként csak egyet említenék meg: engedély nélkül végzett szállítás végállomása kétes. Amennyiben szerencsénk van regisztrált hulladéklerakóba történik. Nem szerencsés esetben illegális lerakó helyre viszik vagy akár az erdőszélen köt ki. Ezzel akkor lesz itt probléma, ha esetlegesen találnak a hulladék között információt arra honnan is származhat. Miért is ne történhetne ez meg. Egy boríték, egy régi csekk stb. és sorolhatnám még mi kerülhet bele. Ezt követően jöhet a magyarázkodás, bizonygatás hogy hogy is volt ez a hulladék lerakás. Rosszabb esetben kifizethetjük a terület megtisztításának költségeit is valamint egy jó kis környezetszennyezési bírságot is. Érdemes ezt átgondolni, mert utólag már nem lehetünk okosak.

Zöldhulladék elszállítás

Zöldel kisteherautós zöldhulladék elszállítás

Zöldel kisteherautós zöldhulladék elszállítás

Az előző lehetőségek ismerete után ez lehet a legoptimálisabb választás a zöldhulladék szállításra. Zöldhulladék elszállítás hétvégén is igénybe vehető szolgáltatás nálunk, mert sokan ekkor érnek rá. Mi nem alkalmazzunk hétvégi vagy ünnepnapi felárat, mert ugyanolyan nap, mint a többi. A zöldhulladék elszállítás áraink tartalmazzák a rakodást is, ha gépjárművel mellé vagy pár méteren belül megtudunk állni. Zöld hulladékként az alábbiakat szállítjuk: kerti zöld hulladék, ág, gally, lomb, nyesedék, fűkaszálék, fűhulladék, fatörzs, falevél, stb. Nagyméretű gyökeret nem szállítunk, mert a komposztáló telepen nem tudják feldogozni, ezért nem is tudjuk elhelyezni. Mi az örökzöld, tuja, dió zöldhulladékot is elszállítjuk felár nélkül. A zöldhulladék elszállítás 15, 19, 24 m3-es teherautóval történik valamint a szűk kocsibeállók miatt egy 8 m3-es utánfutóval is szállítunk, így a maximális kapacitásunk 32 m3. Így nem lehet probléma, ha alul becsülte a mennyiséget. Fizetnie csak a valós, kézi tömörített m3 után kell. Mi tisztességesen megrakjuk és tömörítjük az autón a zöld hulladékot, szükség esetén láncfűrésszel daraboljuk, sok konkurens céggel szemben. Ezzel átverik az ügyfeleket és nem kevés pénzt kivesznek a pénztárcájukból. Az elszállított kerti zöld hulladékot újrahasznosításra, zöld hulladék lerakó telepre szállítjuk, ahol jó minőségű komposztot állítanak elő belőle.

Vállalkozásunk évek óta változatlan áron bruttó 3600 ft/m3 áron szállít, akár rakodással is Budapest és Pest megye területén. A ZÖLDEL név kötelez és minőségi garancia a tisztességes munkavégzésre. Visszatérő ügyfeleinknek kedvezményt biztosítunk árainkból már a második szállításnál is.

Több száz elégedett ügyfél, hívjon most, hogy Ön legyen a következő.

Keressen bizalommal a https://zoldhulladekelszallitas.hu/ vagy a 0670/ 249 2 249

Zöldhulladék elszállítás Budapest:

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest I. kerület:

  Várkerület: Gellérthegy , Krisztinaváros , Tabán , Vár (Budapesti vár), Víziváros

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest II. kerület: 

  Adyliget, Budakeszierdő , Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak , Vérhalom, Víziváros , Zöldmál

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest III. kerület: 

  Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak , Ürömhegy

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest IV. kerület: 

  Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget , Székesdűlő, Újpest

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest V. kerület:

  Belváros, Lipótváros

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest VI. kerület:

  Terézváros

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest VII. kerület: 

  Erzsébetváros, Istvánmező

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest VIII. kerület: 

  Istvánmező , Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep 

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest IX. kerület:

  Ferencváros, Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest X. kerület: 

  Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XI. kerület:

  Újbuda, Albertfalva, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy , Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy , Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XII. kerület: 

  Budakeszierdő , Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros , Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy , Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XIII. kerület: 

  Angyalföld, Margitsziget, Népsziget , Újlipótváros, Vizafogó

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XIV. kerület: 

  Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XV. kerület: 

  Pestújhely, Rákospalota, Újpalota

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XVI. kerület:  

  Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XVII. kerület:

  Rákosmente, Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba – Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régi akadémiatelep

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XVIII. kerület: 

  Pestszentlőrinc, Pestszentimre: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XIX. kerület:

  Kispest, Wekerletelep

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XX. kerület: 

  Pesterzsébet, Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XXI. kerület: 

  Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XXII. kerület: 

  Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény

 • Zöldhulladék elszállítás Budapest XXIII. kerület: 

  Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

 

Zöldhulladék elszállítás Pest megye:

Kerti hulladék szállítás Pest megye településein is!

Kerti hulladék szállítás szolgáltatást az alábbi településeken is végezzük:

Abony | Acsa | Albertirsa | Alsónémedi | Apaj | Áporka | Aszód | Bag | Bénye | Bernecebaráti | Biatorbágy | Budajenő | Budakalász | Budakeszi | Budaörs | Bugyi | Cegléd | Ceglédbercel | Csemő | Csévharaszt | Csobánka | Csomád | Csömör| Csörög | Csővár | Dabas | Dánszentmiklós | Dány | Délegyháza | Diósd | Domony | Dömsöd | Dunabogdány | Dunaharaszti | Dunakeszi | Dunavarsány | Ecser | Érd | Erdőkertes | Farmos | Felsőpakony | Fót | Galgagyörk | Galgahévíz | Galgamácsa | Göd | Gödöllő | Gomba | Gyál | Gyömrő | Halásztelek | Herceghalom | Hernád | Hévízgyörk | Iklad | Inárcs | Ipolydamásd | Ipolytölgyes | Isaszeg | Jászkarajenő | Kakucs | Kartal | Káva | Kemence | Kistarcsa | Kiskunlacháza | Kismaros | Kisnémedi | Kisoroszi | Kocsér | Kóka | Kőröstetétlen | Kosd | Kóspallag | Leányfalu | Letkés | Lórév | Maglód | Majosháza | Makád | Márianosztra | Mende | Mikebuda | Mogyoród | Monor | Monorierdő | Nagybörzsöny | Nagykáta | Nagykőrös | Nagykovácsi | Nagymaros | Nagytarcsa | Nyáregyháza | Nyársapát | Ócsa | Őrbottyán | Örkény | Pánd | Páty | Pécel | Penc | Perbál | Perőcsény | Péteri | Pilis | Pilisborosjenő | Piliscsaba | Pilisjászfalu | Pilisszántó | Pilisszentiván | Pilisszentkereszt | Pilisszentlászló | Pilisvörösvár | Pócsmegyer | Pomáz | Püspökhatvan | Püspökszilágy | Pusztavacs | Pusztazámor | Ráckeve | Rád | Solymár | Sóskút | Sülysáp | Szada | Százhalombatta | Szentendre | Szentlőrinckáta | Szentmártonkáta | Szigetbecse | Szigetcsép | Szigethalom | Szigetmonostor | Szigetszentmárton | Szigetszentmiklós | Szigetújfalu | Szob | Sződ | Sződliget | Szokolya | Táborfalva | Tahitótfalu | Taksony | Tápióbicske | Tápiógyörgye | Tápióság | Tápiószecső | Tápiószele | Tápiószentmárton | Tápiószőlős | Tárnok | Tatárszentgyörgy | Telki | Tésa | Tinnye | Tóalmás | Tök | Tököl | Törökbálint | Törtel | Tura | Újhartyán | Újlengyel | Újszilvás | Üllő | Uri | Üröm | Vác | Vácduka | Vácegres | Váchartyán | Váckisújfalu | Vácrátót | Vácszentlászló | Valkó | Vámosmikola | Vasad | Vecsés | Veresegyház | Verőce | Verseg | Visegrád | Zebegény | Zsámbék | Zsámbok

Zöldhulladék elszállítás engedélyeink:

 • Nem veszélyes hulladékok országos szállítása és gyűjtése   OKTF-KP/10938-8/2016
 • Nem veszélyes hulladékok országos előkezelése  PE/KTF/41580-5/2016

Login

Lost your password?