Öntözőrendszer

Öntözőrendszer – Öntözőrendszer telepítés

öntözőrendszer - öntözőrendszer telepítés

öntözőrendszer – öntözőrendszer telepítés

Gyakran követik el a kerttulajdonosok azt a hibát, hogy egy öntözőrendszer megrendelésekor csak egyetlen dolgot vesznek figyelembe, ami az az öntözéstechnikai márka, ami az automata öntöző fő alkatrészeit képzi. Természetesen nagyon is fontos, hogy ezek a főalkatrészek kiváló minőségűek legyenek ahhoz, hogy a rendszer jól tudjon működni, azonban távolról sem minden ez, hanem több más fontos szempontnak kell még megfelelnie az öntözőrendszernek.

Erről olvashat a következő néhány sorban az érdeklődő. Mint említettem a főalkatrészek fontossága elengedhetetlen ahhoz, hogy egy tartós, hosszútávon is jól működő öntözőrendszert kapjunk, de nézzük meg, hogy mi a helyzet a kiegészítő alkatrészekkel és ezek mennyire befolyásolhatják a kapott berendezés működését.

Öntözőrendszer elemei

Hogy mindezt könnyebben megértsük, ismerkedjünk meg röviden a fő – és kiegészítő alkatrészekkel egy átlagos öntözőrendszer esetében. Az öntözéstechnikai főalkatrészek (az öntözőrendszer márkája: toro, hunter, rain bird, krain, gardena, irritrol stb.) a következő elemek: vezérlő automatika, esőérzékelő, mágnes szelepek, szórófejek, fúvókák. A kiegészítő alkatrészek pedig a következők: csőhálózat kpe cső, kpe idomok, fittingek, kábelek, szelep dobozok, csapok, szűrők és esetekben a szivattyú gépészet.

Ha az öntözőrendszer telepítésekor felhasznált csövek minősége nem jó, akkor bizony ez akkora problémát is jelenthet, amit más alkatrész okozni nem is tud. Ez nem kevesebb, mint a berendezés teljes felszedésével és a csövek teljes cseréjével is járhat. Ezért Én mindig a 10 báros kpe csövet javasolom és nem az olcsóbb 6 báros mezőgazdasági csövet. Ha rossz minőségű idomokat vagy fittingeket használunk, akkor a csövek összekötése és megcsapolása fog szétcsúszni, illetve szétmenni. Ha a szivattyú gépészet hamar elveszti teljesítőképességét, vagy leáll, amikor mennie kellene, akkor a kert a nyári kánikulában akár két nap múlva is visszafordíthatatlan károkat szenvedhet.

És mi van akkor, ha nem áll le, amikor kellene? Akkor bizony még az is előfordulhat, hogy a kert mocsárrá változik, vagy leég a gépészet.

Ezek nem kis károk önmagukban sem ahhoz, hogy egy öntözőrendszer választásakor elég figyelmet szenteljünk nekik. Minden ajánlat más és más ezért csak hasonló műszaki paraméterekkel rendelkező ajánlatokat szabad és érdemes összehasonlítani. Neves, megbízható, referenciákkal rendelkező vállalkozást válasszon az öntöző telepítésére, hogy később is élvezhesse öntözőjét és biztos lehessen abban, hogy garanciáját érvényesíteni tudja egy esetleges hiba esetén. Kerülje a “BARKASZOS” kóklereket!

Login

Lost your password?