Karácsony a kertben: kezdje a zöldhulladék elszállítással!

Zöldhulladék elszállítás ünnepnapokon is elérhető szolgáltatásunk

Zöldhulladék-elszállítás-ünnepnapokon-is

Zöldhulladék-elszállítás-ünnepnapokon-is

Az év legszebb időszaka hamarosan megérkezik. Az adventi hetekben egymást érik a vásárok és szabadtéri programok, de az érzelmes filmek és a forraltborozós esték is mind gyakrabban helyet kapnak szabadidős elfoglaltságaink között. A korai sötétedés, a hideg és az otthon melege legtöbbünket a négy fal közé csábít, de egy rövid időre sokan szeretünk kimenni a friss levegőre. Az otthont övező környezet igényessége éppen úgy nem elhanyagolható, mint a lakás karácsonyi díszítése.

Zöldhulladék elszállítás ünnepnapokon is elérhető szolgáltatásunk.

Dekoráció megfizethető áron

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már rendkívül kedvező áron beszerezhetünk olyan alapanyagokat és dekorációs elemeket, melyekkel téli varázsvilágot teremthetünk a lakásban és a kertben is. Igen, nem elhanyagolható ez utóbbi, hiszen a hangulatteremtés már a kapun belépve el kell, hogy kezdődjön. Az ajtóra helyezhető koszorúk minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, de a kültéri fényfüzérek és led szalagok is sokak erkélyén, bejárati ajtajának közelében helyet kapnak. A kert méretétől és egyéni igényeinktől függően akár teljes fényárba is boríthatjuk a fákat és örökzöldeket, de ez utóbbi energiatakarékossági és környezetvédelmi szempontok miatt mindenképpen megfontolást igényel. Bár a legtöbb kültéri égősor időzíthető kapcsolóval is ellátott, de plusz energiafelhasználásra biztosan számíthatunk használatukkal. Ennek ellenére tény, hogy kevés szebb dolog létezik, mint az igazán karácsonyi hangulatú otthonba és az igényesen feldíszített kertbe belépni a hosszúra nyúlt munkanap után.

Zöldhulladék elszállítás akár az utolsó percben is

Decemberre rendszerint az össze levél lehullik a fákról, és azok a növények is eltávolításra kerülnek, melyek már nem szolgálják jövőre a kert teljességét. Ezek elhelyezéséhez választhatjuk a komposztálást, ami kétségkívül környezetkímélő megoldásnak bizonyul. A szakemberek is rendszeresen hangsúlyozzák, hogy a ház körüli kertben célszerű a föld minőségére is kiemelt figyelmet fordítani. Ennek köszönhetően a jövő tavasztól induló szezonban ismét kiváló termésnek és csodaszép növényeknek örvendhetünk. A zöldhulladék elszállítás azok számára kínál alternatívát, akik nem bajlódnának a komposztálással és mihamarabb szeretnének megszabadulni a rothadó növényektől, a levágott fűmennyiségtől, valamint a gallyaktól, elpusztult örökzöldektől. Erre mindenképpen érdemes figyelmet fordítani, hiszen a karácsonyi dekorációt csak igényesen gondozott, tiszta környezetbe érdemes felhelyezni. Akár a legmodernebb kültéri dekorációs elemek hatását is elronthatjuk azzal, ha itt-ott levélhalmok és száraz gallyak törik meg a képet.

Karácsonyi programok a kertben

Ugyan az ünnepek alkalmával a vendégségek színtere az otthon melege, de a hatalmas lakomákat követően bizony jól esik egy kis mozgás. Ha nem hagynánk el saját otthon nyugalmát, akkor is mozoghatunk egy jót a kertben. Különösen igaz ez akkor, ha havas a táj, hiszen kevés kellemesebb dolog létezik, mint a gyerkőcökkel a hóember építés vagy a hóangyalkák készítése. A friss levegő egyébként is jót tesz, s a felnőttek egy pohár forralt borral, a kicsik pedig forró csokival melegíthetik át magukat a kinti program alkalmával. Hiába a hideg és a hóesés, megéri kihasználni a kert nyújtotta lehetőségeket is az ünnepek alkalmával.

Zöldhulladék elszállítás még a hóesés előtt

Az elmúlt tél bebizonyította számunkra, hogy igenis számíthatunk még hazánkban is jelentős havazásra és komoly mínuszokra. Nagyon fontos, hogy kertünket felkészítsük minderre, és a fák alól, a gyepről és a térkövezett területekről is eltávolítsuk a rothadó faleveleket és az egyéb, szerves hulladékokat. Amint leesik a hó, nem látjuk, mi van alatta, és a rothadó leveleken bizony könnyedén megcsúszhatunk hólapátolás közben. Igen, ugyanis a karácsonyi kerti programok között akár az elmaradhatatlan hólapátolás is helyet kaphat. Ha megindul a hóesés, akkor hiába itt az ünnep vagy a vendégek, a saját biztonságunkat is szolgáló hólapátolás mellett nem mehetünk el. Egy előnye azonban biztosan van, mégpedig a „töltött káposzta- maraton” ledolgozása. Gondoskodjon a keletkezett zöldhulladék elszállításáról még az ünnep beköszöntése előtt.

Élvezze a hóesést tiszta környezetben!

A higiéniának és a tisztaságnak nem csak akkor van kiemelt szerepe, ha otthonunkról van szó, hanem a házat övező környezet esetében is. Sokan megoldják a zöldhulladék tárolását komposztálással, de nem kevés azok száma sem, akik a kert egyik szegletében gyűjtik össze az elkorhadt ágakat, a rothadó növényeket és szerves hulladékokat. De belegondolt már abba, hogy az mennyire egészségtelen?

A gyerkőcök az első hóesés alkalmával azonnal a kertben teremnek és akár négykézláb mászva is kiélvezik a havazás jelentette mókát. Egyetlen szülő sem szeretné, ha a kicsi korhadó gallyakba vagy szúrós örökzöldekbe botlana. A zöldhulladék elszállítása tehát azért is figyelmet érdemel, hogy a téli kerti játszadozás során biztonságban legyenek a gyermekek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az első nagyobb havazás előtt egyre többen döntenek az olyan cégek mellett, melyek kifejezetten a zöldhulladék elszállítás terén tevékenykednek. Nagy előnye a hasonló lehetőségnek, hogy akár a nyári viharok által kicsavart fákat is elszállíttathatjuk, így valóban olyan környezetben várhatjuk a havazást és a téli zimankót, amely higiénia terén megfelel igényeinknek.

A karácsony nem csak arról szól, hogy az adventi vásárokon forralt borozunk és barátainkkal tervezzük a hatalmas szilveszteri bulit. Az otthon melege, a családdal töltött idő, vagy éppen az igényesen dekorált kert szintén szerves részét képezi az ünnepnek. Érdemes erre az időszakra úgy gondolni, mint amikor együtt lehetünk a számunkra fontos személyekkel és akár a havas kertben is remek programokat szervezhetünk. Ha pedig meguntuk volna a jól ismert környezetet, érdemes akár karácsony napjain is autóba pattanni, és felkeresni hazánk valamelyik páratlan természeti adottságokkal rendelkező területét.

Login

Lost your password?